Přivezte nám do Jinočan staré autobaterie, zaplatíme 15,50 Kč/ kg.

Připravte své auto na zimu

1-16817423

Zima již nastala a i když ještě plně neudeřila, sychravé počasí a sem tam nějaký mrazík se už objevil, a proto je nejvyšší čas dát své auto do kupy, aby bylo v pořádku už nyní a taky připraveno až dorazí ta pravá zima.

 

 

 

Každý rok slyšíme to samé - pozor zima! Nebojme se jí a buďme za ni rádi :-)

Níže Vám chceme jednoduše a prakticky popsat, co by žádný správný řidič neměl opomenout. A vyzdvihneme i pár super vychytávek moderní doby.

1. VÝMĚNA PNEUMATIK

Kromě pouhé výměny byste měli zkontrolovat i stav těchto pneumatik, a to především hloubku dezénu. Čím je menší, tím má auto na mokré nebo namrzlé silnici delší brzdnou dráhu a také může daleko víc klouzat a hrozí tak větší riziko smyku.

2. STAV AUTOBATERIE

Autobaterie má svou životnost. Některé vydrží 2 roky, jiné 5 let a některé ještě déle. Jistě, záleží jakou značku si pořídíte, my zastáváme heslo, že zde má smysl si připlatit, protože během pár let se Vám taková investice mnohonásobně vrátí.  I tak je potřeba se o autobaterii starat a řekněme jednou za půl roku ji dobít. Pohodlně to zvládneme i doma, když si zakoupíme nabíječku autobaterií. Skvělá je například nabíječka CTEK MXS 10, která má mezi svými funkcemi i diagnostiku akumulátoru. Tyto nabíječky Vám také pomůžou s nabitím baterie, pokud se vybije. Například nabíječka CTEK MXS 5.0 obnovuje i ty akumulátory, které jsou hluboce vybiti. Tím výrazně ušetříte.

Pokud ověření stavu chcete raději nechat na odborníkovi, přijeďte k nám a naši vyškolení zaměstnanci Vám rádi poradí a rovnou autobaterii změří. 

3. OSTŘIKOVAČE A ROZMRAZOVAČE

Schválně jsme dali ostřikovače a rozmrazovače do stejné kategorie. Ostřikovače jsou naprosto nezbytné a je moudré na zimu vybrat takové, jaké maximální mínusové teploty lze v ČR očekávat. Nepodceňujte to. Zimní ostřikovače najdete zde.

Rozmrazovače šetří čas, nervy a i stěrače. Nespoléhejte se na to, že kvalitní ostřikovač vše vyřeší. Díky rozmrazovači máte doslova během chvilky postaráno o námrazu na skle. Pokud neúměrně zatěžujeme své stěrače, gumy dříve odchází a stojí to zbytečné peníze. Rozmrazovače vybírejte zde.

4. OSVĚTLENÍ 

Podzimní a zimní období se vyznačuje také horší viditelností například kvůli mlhám, a také delší dobou, kdy je tma. Proto je důležité mít v pořádku své světlomety. Skoro každý řidič má asi zkušenost s tím, že mu praskne žárovka. Proto si pořiďte správné žárovky do zásoby. Nejpoužívanější bývá H7.

5. NEMRZNOUCÍ SMĚS

Další důležitou věcí je kontrola nemrznoucích směsí. Například nemrznoucí směs do chladící soustavy vozidla chrání tuto soustavu proti korozi a zamrzání. Doporučuje se, aby směs bylo odolná minimálně do teploty -20°C či -30°C. Při výměně této kapaliny je důležité její správné naředění a také, aby se nemíchala s jinými typy chladících kapalin. Vybírat můžete z těchto nemrznoucích kapalin.

6. OSTATNÍ VÝBAVA A MODERNÍ VYCHYTÁVKY

Ostatní řidiči doporučují mít v autě také silné lano, teplou deku, sněhové řetězy, smetáček s lopatkou a škrabku na sklo. Dobrá vychytávka je škrabka s teplou rukavicí v jednom, kterou si můžete zakoupit v našem eshopu.

Oblíbenou novinkou jsou tzv. tekuté řetězy, které podporují přilnavost pneumatik k vozovce. Vydrží až několik kilometrů a v podstatě bez práce si pomůžete na těžko dostupných místech.

Věříme, že na našem eshopu najdete zboží, které Vám pomůže zimu zvládnout v klidu a pohodě :)