Milí zákazníci, ve státní svátek 8.5.2024 (středa) máme zavřeno. V tento den je uzavřena prodejna, neodesíláme zboží, přepravní firmy nedoručují. V prodejně máme otevřeno do úterý 7.5. a poté opět od čtvrtka 9.5., kdy vám rádi zboží vydáme nebo odešleme. Přivezte nám do Jinočan staré autobaterie, zaplatíme 16,50 Kč/ kg.

Mlha přede mnou, mlha za mnou

Mlha přede mnou, mlha za mnou

Kdo správně ví, jak používat mlhovky? Spousta řidičů to nejen neví, ale ani je ve svém autě nedokáže zapnout! Podívejme se, jak je to správně podle zákona.

„Přední světla do mlhy smí řidič užít jen za mlhy, sněžení nebo hustého deště. Zadní světla do mlhy musí řidič za mlhy, sněžení nebo hustého deště užít vždy.“

Odborníci z UAMK k tomu doplňují, že by měly být ideálně použity vždy, když je viditelnost menší než 50 metrů. Můžete se řídit podle patníků, které právě tuhle vzdálenost určují.

 Návrh bez názvu (31)

Správně

Kdy ne?

V husté mlze

Při lehkém oparu mlhy

Při silném dešti

V mírném dešti

Ve vydatném dešti

Když poletují sněhové vločky

Pokud v okolí nejsme schopni zřetelně rozeznat ostatní auta, osoby ani zvířata

Projíždíme-li obcí

Jakmile nevidíme koncová světla auta před námi

Stojíme v koloně

 

Jak mlhovky fungují

Zajišťují krátký, široký světelný paprsek, který dokáže lépe prosvítit mlhu. Oslnění protijedoucích řidičů je podobné jako u dálkových světel, proto buďte při jejich používání ohleduplní. Při jejich nesprávném použití můžete dostat pokutu až 2000 Kč a přijít o jeden bod.

Přední mlhovky (1)

Abyste neměli mlhu také na vnitřním skle, použijte https://www.autobaterie-jinocany.cz/novinky/pripravek-proti-zamlzeni-skel-600-ml/ 

 

Teď už vše víte, tak mlze zdar!