Milí zákazníci, ve státní svátek 8.5.2024 (středa) máme zavřeno. V tento den je uzavřena prodejna, neodesíláme zboží, přepravní firmy nedoručují. V prodejně máme otevřeno do úterý 7.5. a poté opět od čtvrtka 9.5., kdy vám rádi zboží vydáme nebo odešleme. Přivezte nám do Jinočan staré autobaterie, zaplatíme 16,50 Kč/ kg.

Co dělat při nehodě na dálnici

Už vás napadlo, co byste dělali, kdybyste se stali součástí autonehody nebo poruchy na dálnici?

Jak už možná z vlastní zkušenosti dobře víte, k nehodě může dojít, ani nevíte jak. Protože na dálnici se kolem vás prohání další auta rychlostí 130 km/h, je dobré mít v hlavě několik rad, kterými se v takové situaci řídit. Chráníte tím sebe i životy vašich blízkých.

  1. Nervy stranou
  2. Auto odstavte
  3. Oblékněte si vestu a běžte na bezpečné místo
  4. Trojúhelník
  5. Zavolejte policii a asitenci


Návrh bez názvu (38)

Nenechte se vykolejit
Pamatujte, že s chladnou hlavou vše vyřešíte efektivněji. Emoce můžete vypustit později. Nejdříve se ujistěte, že vy i posádka auta jste v pořádku. Pokud se vám něco nezdá, volejte záchranku a postupujte podle jejich pokynů.

Jak odstavit auto
Umožní-li vám to stav auta, pokuste se dojet pomalu v odstavném pruhu na nejbližší sjezd nebo odstavné místo. Nezapomeňte u toho zapnout výstražná světla. V jiném případě zkuste auto alespoň zaparkovat co nejvíce do odstavného pruhu, nechte rozsvícená světla i výstražné blinky.

Musíte být vidět
Tady vám určitě pomůže, pokud si už teď připravíte výstražné vesty do kapsy ve všech dveřích auta. Nemusíte potom panikařit z toho, že vlastně vůbec nevíte, kde jsou uloženy. Jakmile z auta budete vystupovat, ideálně pravými dveřmi u spolujezdce směrem ke svodidlům a už v oblečené vestě. Co nejdříve se snažte s celou posádkou dostat za svodidla a v žádném případě se nezdržujte kolem auta.

Kam s trojúhelníkem?
I tady, stejně jako u výstražných vest platí, že je ideální, aby byl výstražný trojúhelník ve vašem dosahu, ne na dně kufru, kde byste ho lovili věčnost. Co jej třeba ukrýt v přihrádce u spolujezdce? Jakmile se vám podaří auto odstavit a necháte rozsvícená světla, aby bylo vidět, dojděte trojúhelník umístit za svodidly minimálně 100 metrů od nepojízdného auta. Nechoďte odstavným pruhem, nechcete se stát dobrovolným terčem projíždějících aut. Držte se blízko za svodidly, zejména v noci můžete přehlédnout nezpevněný okraj a následný sráz.

Policie a asistence nakonec
Jako první (pokud není nikdo zraněn) volejte policii. Můžete využít také linku 112, kde vám zajistí příjezd všech záchranných složek integrovaného zdravotního systému. Policie vám na místě pomůže s řešením nehody i označením jejího místa. Až poté je čas na asistenční službu. Ideálně si s ní po telefonu dohodněte, ať vás vyzvednou na bezpečném místě za svodidly.

Návrh bez názvu (49)

Výstražný trojúhelník a autolékárničku pořídíte také u nás

https://www.autobaterie-jinocany.cz/ostatni/vystrazny-trojuhelnik-filson/

https://www.autobaterie-jinocany.cz/ostatni/autolekarnicka-velikost-i/

 

Stejně, jako slušivé reflexní vesty ve dvou barvách

https://www.autobaterie-jinocany.cz/ostatni/filson-vystrazna-vesta/

https://www.autobaterie-jinocany.cz/ostatni/filson-vystrazna-vesta-2/


Zdroj: garáž.cz