Milí zákazníci, ve státní svátek 8.5.2024 (středa) máme zavřeno. V tento den je uzavřena prodejna, neodesíláme zboží, přepravní firmy nedoručují. V prodejně máme otevřeno do úterý 7.5. a poté opět od čtvrtka 9.5., kdy vám rádi zboží vydáme nebo odešleme. Přivezte nám do Jinočan staré autobaterie, zaplatíme 16,50 Kč/ kg.

Dezinfekce interiéru

Zbavte se virů v autě

Doba koronavirová mnohé z nás naučila dbát o zvýšenou hygienu svého těla. Možná nás ani nenapadlo, že viry a bakterie se drží v interiéru našeho auta. Pokud se o auto s někým dělíme, tím spíš bychom měli vnitřek auta dezinfikovat.

Návrh bez názvu (92)

Jak?

V autě je spousta materiálů, na kterých jsou viry, přenosné kapénkovou infekcí, schopné přežít dlouhou dobu. Pokud v autě vozíte další členy rodiny, kolegy nebo se v něm střídáte, je žádoucí auto pravidelně dezinfikovat. Ideálně před i po každém výjezdu.

Nejjednodušší řešení přináší speciální dezinfekční ubrousky a roztoky, vhodné pro použití v interiéru auta. Pomoct si můžete i obyčejným mýdlem.

 

Isopropanol pomůže

Obecně je doporučován k řádné dezinfekci, jak všichni víme :-), alkohol. Platí to i tady. Takový roztok ale raději nekonzumujte, měl by mít více než 70 % alkoholu. Jím vyčistíte i vydezinfikujete běžné povrchy v autě a přitom je nepoškodíte. Jako bonus budete mít interiér perfektně lesklý a bez šmouh. Pro tyhle vlastnosti jej využívají i výrobci aut.

Nebojte se alkoholem ošetřit také čalounění - pouze je otřete, nemáčejte a nedrhněte. Protože stará známá pravda je, že alkohol vysušuje, nezapomeňte po čištění interiéru alkoholem kůží potažené části také na závěr ošetřit speciálním ochranným prostředkem.

 

Zachrání vás mýdlo

Nemáte-li zásobu alkoholu, může se stát, že se vám v těchto dnech bude špatně shánět. Proto se na dezinfekci vnitřka auta ještě ale není třeba úplně vykašlat. 

Připravte si vlažnou vodu smíchanou s mýdlem na ruce, nebo s trochou přípravku na mytí nádobí. I tím virus alespoň částečně odstraníte.

Návrh bez názvu (95)

Co dezinfikovat?

Vše, na co saháte. A taky místa, ke kterým míří vydechovaný vzduch - takže celá palubní deska, volant, řadicí páka, ruční brzda, popelník, otvírané přihrádky. Pak ale také loketní opěrky a dveře. Pokud otřete všechny páčky a čudlíky, ničemu tím neuškodíte. Určitě nezapomeňte také na kliky (otevírání dveří) a kufru zvenku a karabiny bezpečnostních pásů.

Zdroj: srovnavator.cz

Pokud se vám ráno zamlží okno, mějte v kastlíku připravenou speciální utěrku: https://www.autobaterie-jinocany.cz/ostatni/uterka-proti-zamlzeni-oken/