Milí zákazníci, ve státní svátek 8.5.2024 (středa) máme zavřeno. V tento den je uzavřena prodejna, neodesíláme zboží, přepravní firmy nedoručují. V prodejně máme otevřeno do úterý 7.5. a poté opět od čtvrtka 9.5., kdy vám rádi zboží vydáme nebo odešleme. Přivezte nám do Jinočan staré autobaterie, zaplatíme 16,50 Kč/ kg.

Černé tečky

Coto?

Máte je na autě taky? Zkontrolujte to.

Černé tečky na čelním a bočních sklech jsou totiž důležitými prvky pro provoz auta. Pochází z černé pásky frita, černé barvy zapečené do skla. Vytváří přilnavější povrch k lepidlu a tím zajišťuje pevné spojení auta s čelním a bočními skly. Kdybychom ji na autě neměli, bylo by zkrátka vidět lepidlo. A to by ubíralo celkové body z designu. 

Návrh bez názvu (75)

Další funkcí je ochrana těsnění před přímým ultrafialovým zářením a tím nám déle vydrží.

Vrstvená čelní skla se vyrábí v peci, mají tudíž vysokou tepelnou odolnost, černá páska se ale zahřeje rychleji než sklo, což by mohlo vést k optickým disproporcím. Proto je řešením aplikace černých teček v okolí pásky, která rovnoměrněji rozptyluje teplo.

o

Některá auta mají vzorované body také kolem zpětných zrcátek. Slouží k malému stínění slunečních paprsků v místě čelního skla, kterou nechrání jiné sluneční clony.

Pokud mají černé tečky v životě místo, pak je to na autě. Tak co myslíte, vybavíte si, v kterých částech auta máte zkrášlující černé tečky? Dejte nám vědět do komentáře.

A když už budete při obhlídce auta, podívejte se, jestli vám nechybí náhradní žárovky. Doplnit je můžete u nás https://www.autobaterie-jinocany.cz/zarovky-do-auta/

 

Zdroj: Garáž.cz