Přivezte nám do Jinočan staré autobaterie, zaplatíme 15,50 Kč/ kg.

Dejte auto po zimě do pucu

Zima skončila, snad už definitivně. Našim miláčkům na čtyřech kolách úplně neprospívá. Jak se postarat o své auto, aby nás čekalo spousta najetých kilometrů? 
V dalších 10 bodech se to dozvíme.

  • Přezujte pneu

1.11. - 31.3. je zákonem stanovené období, kdy na některých místech za daných povětrnostních a klimatických podmínek musíme jet na zimních. Vystoupají-li ale teploty nad 10 stupňů a udrží se alespoň týden, je vhodná doba k přezutí.

Nedojíždějte zimní pneu, jízda na nich je neekonomická, neekologická, ale hlavně se prodlužuje brzdná dráha a navíc se zvyšuje spotřeba paliva až o 10 %.

 10 kroku - auto po zimě

  • Zkontrolujte brzdy

 Nechte odborně zkontrolovat brzdové kotouče, které přes zimu potrápila sůl a štěrk na silnici, vlhko i mráz. Při té příležitosti je vhodné zkontrolovat brzdovou kapalinu.

 10 kroku - auto po zimě (1)

  • Umyjte podvozek

Za pořádné opláchnutí, které vám pomůže zbavit se silně korozivní soli a dalších nečistot po zimě, vám bude auto vděčné. Přidáte-li i voskování nebo dokonce ošetření podběhů a otlučených míst, bude si chrochtat blahem!

10 kroku - auto po zimě (2) 

  • Vyšperkujte karoserii

Co platí pro podvozek, dá se uplatnit také na celé auto zvenku. Po pořádném omytí najdete místa, která vám otloukly odlétající kamínky. Snadno se z nich brzy stane rezivějící místo. Pořiďte si korekční tužku a poškozené místo jednoduše nabarvěte.

 10 kroku - auto po zimě (3)

  • Podívejte se pořádně

Nejen na čelním skle, ale i na světlech mohl kamínek způsobit tenkou vlásenku. Pokud je delší než 2 cm, je považována za vadu a můžete dostat pokutu. Navíc se může do světel dostat vlhkost. 

10 kroku - auto po zimě (4) 

  • Dobijte si baterku

Možná jste měli přes zimu a lockdown déle odstavené auto, kterému se zásadně vybila baterie. Začne se dobíjet při jízdě asi 20 ujetých kilometrů při rychlosti nad 60 km/h. U nás na e-shopu seženete certifikované nabíječky https://www.autobaterie-jinocany.cz/nabijecky/


Doporučujeme si nechat stav baterie odborně zkontrolovat. Rádi vám s tím pomůžeme u nás v Jinočanech:
https://www.autobaterie-jinocany.cz/vyber-autobaterie

Diagnostika autobaterie je prováděna pomocí profi testeru. Vystavíme Vám protokol o stavu měření.

Vybitý akumulátor vám také dobijeme. Naše firma disponuje profesionálními měřícími, testovacími a nabíjecími přístroji. Samotné nabíjení trvá přibližně 10-12 hodin. Baterii zde můžete nechat nabíjet a po domluvě s technikem si ji vyzvednout.

Pokud bude potřeba, pomůžeme Vám s výběrem nové autobaterie.

Nabízíme vám také možnost výkupu starých baterií. To znamená, že Vám za Vaši starou autobaterii zaplatíme.

Potřebujete pomoc s výměnou autobaterie? Není probém, i to umíme https://www.autobaterie-jinocany.cz/vymena-autobaterie/

 10 kroku - auto po zimě (5)

  • Nádech, výdech

Vzduchový filtr chrání motor před drobnými nečistotami ze vzduchu. Očistěte jej stlačeným vzduchem. Pokud je příliš zanesený nebo poničený, postarejte se o výměnu.

10 kroku - auto po zimě (6) 

  • Ať se můžete chladit

Výparník klimatizace bude po zimě připomínat líheň bakterií, které se tam pře zimu zanesly a v teple se začnou množit. Je třeba jej vydezinfikovat antibakteriálním sprejem. Navíc se můžete zbavit i covidových zárodků.

 10 kroku - auto po zimě (7)

  • Vysmejčete interiér

A to včetně koberečků, kufru a palubovky. Zbavte se také mastnoty z vnitřní strany skel. Představte si, jak dobře se v tak čistém autě budete cítit!

10 kroku - auto po zimě (8) 

  •  Nepotřebné vyndejte

Udělejte si v autě místo. Sněhové řetězy, lopatku, rozmrazovač oken a kanystr s nemrznoucí směsí teď můžete na řadu měsíců uskladnit doma.

Sněží, sněží (6)

Zdroj: UAMK

 

Stihli jste už některé body realizovat nebo vás to teprve čeká?