Přivezte nám do Jinočan staré autobaterie, zaplatíme 15,50 Kč/ kg.

Jak připravit motorku na sezónu

Venkovní teploty pomalu stoupají a to naznačuje, že sezóna motorek je za dveřmi. Proto je nejvyšší čas, dát svůj stroj do kupy. Nezbytnou součástí přípravy na sezónu je zkontrolovat svoji baterii.

Pokud jste na baterii nezapomněli a přes zimu ji dali na teplé místo, stačí zkontrolovat její hladinu elektrolytu (pokud je vidět), očistit kontakty a baterii namontovat. Dotáhněte také šrouby na akumulátoru. Stav motobaterie je dobré zkontrolovat pomocí některé z nabíječek baterií, vhodná je například tato, nebo můžete využít naší služby měření baterií.

Jestliže jste na baterii zapomněli a nechali ji ve stroji na mrazu, zkontrolujte u ní také hladinu elektrolytu a baterii přeměřte a případně dobijte vhodnou nabíječkou. Akumulátor by měl mít cca 12,5 až 15 V podle typ baterie. Motobaterii také očištěte a zpět namontujte.

Pokud zjistíte, že potřebujete novou, podívejte se na naši nabídku. Nezapomeňte, že starou motobaterii k nám můžete přinést a dostat za ní peníze viz ceník. Je to pro Vás výhodné, protože v servisech často za novou baterii zaplatíte víc a navíc za starou vy nedostanete nic. S výběrem nové motobaterie vám samozřejmě poradíme.

Tipy, jak se starat o motobaterii

Pokud svoji motorku nebudete delší dobu používat, obvykle v období zimy, je dobré baterii odpojit a dát do místnosti která má tak 10-15°C. Akumulátor byste měli také jednou za čas dobít. Pokud to neuděláte, můžou se na deskách vytvořit sirné skvrny, a to snižuje funkčnost baterie.  Když je tato sulfatace mírná, dá se odstranit nabitím, ale pokud je v pokročilém stádiu už ji neodstraníte.

Baterii není dobré přetěžovat dlouhými starty. Pokud potřebujete start opakovat, nechte mezitím akumulátor odpočinout několik desítek vteřin.