Přivezte nám do Jinočan staré autobaterie, zaplatíme 15,50 Kč/ kg.

Jízda v zimě

Zima je stále tady!
Na řadě míst se můžeme setkat se sněhovou nadílkou. Co dělat v zimě jinak a na co se připravit, aby vás jentak něco nezaskočilo?
Sněží, sněží (1)

 Oblečení, vhodné obutí
Nabalit na sebe x vrstev a završit to péřovkou není nejlepší nápad, v čem usednout za volant. Za pár kilometrů vám bude horko a za jízdy se budete snažit se z bundy vysoukat. Proto si bundu s tímto vědomím sundejte, než vyrazíte. Co se týká obutí, tak řešme obuv auta i naši. Auto už máme do zimních pneu začátkem prosince přezuto úplně všichni. Zkontrolujte také správný tlak v pneumatikách. 

A my? Pokud jedeme na hory, přibalte si navíc i pohodlnější obuv na řízení. Ve sněhulích a pohorách totiž nebudete mít na pedálech skoro žádný cit.
Sněží, sněží (3)

Rozmrazování a odsněžení
Dbejte na správný výběr zimních ostřikovačů, nechcete přece, aby vám ty letní v autě zamrzly. U nás najdete až do -30 stupňů: https://www.autobaterie-jinocany.cz/zimni-smes-do-ostrikovacu/

Než vyjedete, zapněte vyhřívání skel a použijte rozmrazovač, případně prostředek na zamlžení skel: https://www.autobaterie-jinocany.cz/rozmrazovac/

Pomoct od zamlžení můžete tím, že v autě po zapnutí topení trochu vyvětráte a pustíte dovnitř suchý vzduch. Po zapnutí topení a foukání vzduchu na skla se v autě vytváří vlhkost, která nemá kudy odejít. Tím dochází k rosení vnitřní strany skel.

Sněží, sněží (2)
Věnujte čas tomu, že auto před jízdou důkladně očistíte od mrazu i sněhu. Předejdete tím nepříjemným situacím. Nechcete přehlédnout chodce na přechodu jen kvůli tomu, že jste ho neměli možnost vidět, protože jste byli líní a nechali jen průzor, kterým vidíte sotva před sebe… Za odmetení sněhové čepice ze střechy auta vám budou vděční řidiči jedoucí za vámi. Když se to všichni naučíme, nebude muset nikdo nadávat, že ten před námi se na to vykašlal. V alpských zemích navíc za tenhle prohřešek můžete vyfasovat pokutu. 

Na sněhu jezděte jinak
než v létě. Vykašlete se na vyhýbání se výmolům na silnici na poslední chvíli. Raději zpomalte a trefte díru přímo, než riskovat smyk. Svodidla a ostatní auta totiž můžou být mnohem blíž, než se zdá. Předvídejte a buďte pozorní. Vnímejte dopravní značení a sledujte dopravní situaci v okolí.

Sněží, sněží (4)
Připravte si
do auta základní vybavení. Určitě vám nezabere příliš místa teplá deka a další věci, které seženete na jednom místě - u nás: 

pracovní rukavice https://www.autobaterie-jinocany.cz/pracovni-rukavice/

startovací kabely https://www.autobaterie-jinocany.cz/startovaci-kabely/

škrabku na led a smetáček https://www.autobaterie-jinocany.cz/vyhledavani/?string=škrabka

tekuté sněhové řetězy https://www.autobaterie-jinocany.cz/vyhledavani/?string=řetězy

Když se dostanete do nestandardní situace, budete za tyhle věci vděční. Sněží, sněží (6)

 Nezapomeňte si také nechat zkontrolovat stav vaší autobaterie. I s tím vám rádi pomůžeme: https://www.autobaterie-jinocany.cz/testovani-autobaterii/

Zimní jízdě zdar! A buďte na sebe opatrní.