Přivezte nám do Jinočan staré autobaterie, zaplatíme 15,50 Kč/ kg.

Převoz kol

Jak převážet kola?
Patříte-li k fandům brázdění letních silnic a stezek na kole, pak možná řešíte otázku přesunu kol.

Využití tažného zařízení
patří mezi jeden z nejpohodlnějších a nejbezpečnějších způsobů převozu kol. Je však potřeba myslet na označení nosiče registrační značky. Ta bude stejná, jakou máte na autě. Bohužel už odeznělo dobám, kdy stačilo využít papírové nebo plastové tabulky od prodejce.

Využijete-li nosič zřídkakdy, můžete legálně sundat zadní registrační značku s nálepkou technické kontroly a umístit ji do držáku na nosiči. Pamatujte však na to, že v cílovém místě musíte opět vrátit značku na auto, pokud tam budete jezdit bez nosiče. 

Pohodlně
můžete vyřešit třetí registrační značku a mít od výše uvedeného klid. Vyřízení vás bude stát 600 Kč + 150 Kč za zápis do velkého technického průkazu. Stejný poplatek platí pro elektromobily a hybridy, i v případě, že vlastníte značku na přání.

Vystaráno budete mít až do výměny auta. Značka vypadá stejně jako vaše, pouze na místě pro známky technické a emisní kontroly jsou umístěné 2 hvězdičky. 

1

Do úvahy
mohou přijít i další varianty. Např. kolo na střechu, na páté dveře nebo jen tak do kufru. 

2_1

4_1

Zakrytí
registrační značky, vás stejně jako v případě zakrytí nebo přelepení osvětlení, může vyjít na několik tisíc. Konkrétně se jedná o pokutu v rozmezí 5 000 - 10 000 Kč. Ujistěte se proto, že značku nezakrývá ani případný nosič kol na páté dveře auta.

AJ_převoz kol

Zdroj: elektrickevozy, mojekolo

Ať už jedete kamkoliv, určitě se na cestu vyplatí dobře vidět. Vhod vám přijdou skladné rozpustné tablety - ostřikovače: https://www.autobaterie-jinocany.cz/autodoplnky-2/purgator-tableta-do-ostrikovacu-2ks-citron-jablko-broskev/