Milí zákazníci, ve státní svátek 8.5.2024 (středa) máme zavřeno. V tento den je uzavřena prodejna, neodesíláme zboží, přepravní firmy nedoručují. V prodejně máme otevřeno do úterý 7.5. a poté opět od čtvrtka 9.5., kdy vám rádi zboží vydáme nebo odešleme. Přivezte nám do Jinočan staré autobaterie, zaplatíme 16,50 Kč/ kg.

Řídí váš mobil?

Řídí váš mobil?
Nebo-li, věnujete se plně řízení svého vozidla? Dle statistik je právě tohle naším velkým prohřeškem a nejčastější příčina dopravních nehod vůbec.

O mobil jde vždy až v první řadě. Jasně, už dávno nám neslouží jen k volání a psaní esemesek. Teď v něm máme celý svůj svět. Který neustále potřebujeme mít pod kontrolou. 
Návrh bez názvu - 2020-07-21T075327.116

Haló, kdo volá
Ono samotné volání není to nejhorší. Navíc když přijdete na chuť handsfree, zjistíte, že je to mnohem pohodlnější než si držet telefon ramenem, mít ho na klíně, na palubce a tak dále. Mnohem větší problém jsou ta zrádná upozornění, která nás nutí mobil zkontrolovat a na několik vteřin spustit oči z cesty. Není žádnou výjimkou, že krom psaní zpráv, jsme se naučili krátit si čas kontrolou sociálních sítí také na semaforech, v dopravní zácpě, a bohužel se najde i mnoho střelců, kteří vše “zvládnou” při jízdě.

 

Kdyby jen mladí
Asi vás překvapí, že ovládání mobilu za volantem se stalo zlozvykem ve všech věkových kategoriích. Podle průzkumu České asociace pojišťoven telefonuje asi 60 % řidičů a jen 44 % z nich používá zmíněné (pohodlné) handsfree. Třetina řidičů přiznává, že za jízdy píše textovky nebo používá chaty sociálních sítí. Asi 16 % řidičů se při řízení natáčí na video nebo fotí. 

O nebezpečnosti takového chování by se dalo popsat spousta řádků. Ale kdo by nad tím jen nemávl rukou. 

Návrh bez názvu - 2020-07-21T075257.057
Dokážeme to?
Každá závislost je nepříjemná a špatně se ovládá. A mít kontrolu nad tím svým digitálním světem je naprosto neutišitelná. V autě máme relativní klid, potřebujeme zahnat nudu a využít veškerý čas na maximum. 

Vzpomeňme si, jaké to bylo, když ještě telefony nebyly (dobře, nebyly tak rozšířené, měli jsme pouze dvouřádkové a opravdu neuměly nic jiného než volat a psát textovky) a v autě jsme se dokázali odvázat otevřeným okýnkem a vlajícími vlasy ve větru, naplno zapnuté hudbě a naplno jsme si užívali chvíle svobody. Vzpomínáte? Nebylo to osvobozující? Dokázali bychom to znova?

Zdroj: garáž.cz

Abyste se při práci u auta neumazali, pořiďte si u nás slušivé rukavice: https://www.autobaterie-jinocany.cz/pracovni-rukavice/